Alle informatie over een dakkapel vind u hier

Een dakkapel kan op 2 manieren geplaatst worden, dat is prefab ‘kant-en-klaar’ op uw dak hijsen) of traditioneel opbouwen dan wordt ter plekke de dakkapel opgebouwd. Beide manieren heeft zijn voor en nadelen. Zo gaat over het algemeen prefab plaatsen net iets sneller maar is de totale constructie  van uw dakkapel met uw bestaande dak iets minder. Onze voorkeur gaat dan ook naar het traditioneel opbouwen om een zo goed mogelijke constructie met uw huidige dak te kunnen maken. Er kan gekozen worden voor verschillende materialen zoals hout of kunststof.

Meer ruimte

Het belangrijkste voordeel is dat u veel extra ruimte en licht in uw huis krijgt. Een donkere rommelzolder verandert binnen 2 dagen in bijvoorbeeld een ruime slaapkamer of werkkamer.

Hogere verkoopwaarde van  uw woning

Na de plaatsing is uw huis direct meer waard. Door de dakkapel krijgt u namelijk een groter beloopbaar vloeroppervlak. De grotere beloopbare vloeroppervlak zorgt voor een hogere taxatiewaarde van uw woning.

Vergunningsvrij plaatsen

Een dakkapel met plat dak aan de achterkant van uw woning binnen de afmetingen die door de overheid zijn vastgesteld is alleen vergunningsvrij. Voor de rest zal een omgevingsvergunning moeten worden aangevraagd.

 

 

 

 

 

 

 

Kosten 

De kosten voor het plaatsen variëren sterk dit komt door de verschillende materiaalkeuze en  extra’s die mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld rolluiken, horren en eventuele complete aftimmering van de binnen kant. Wij komen altijd eerst langs om u de situatie te bekijken en u hierin zo goed mogelijk advies hierin te geven. Hierna zult u binnen een week een vrijblijvende offerte van ons ontvangen.

Plaatsing

Over het algemeen zijn we 1 dag bezig om het dakkapel te plaatsen en het dak weer waterdicht te krijgen. Daarna afhankelijk van uw wensen kan de binnenkant afgewerkt worden. Denk hierbij aan het aanleggen van stopcontacten, schuivend knieschotten, vensterbank tussenwand enz enz. Alles is mogelijk en wij adviseren u hier graag in.